Poruka Generalnog Direktora

Izjava dr. Thomasa Schmitza:

Od rujna 2003. godine predsjednik sam i izvršni direktor holdinga Ascendum Central Europe GmbH (CEG) - bivše Volvo Central Europe Group - kao samostalnog poduzeća u Austriji. Zemlje i tržišta Češke, Slovačke, Mađarske, Rumunjske, Moldavije i Hrvatske također pripadaju ovom holdingu i u njima nosim stratešku odgovornost kao generalni direktor. Tržišta Slovenije i Bosne i Hercegovine vode ovlašteni Ascendum pod-distributeri/partneri. Ukupni promet holdinga u 2014. godini bio je cca. 150 milijuna eura.

Od 1986. generalni smo uvoznik i distributer Volvo Construction Equipment u Austriji. Od tada CEG je bio pokretan trajnim rastom kao i u ostalim zemljama grupe, što je rezultiralo sadašnjom veličinom. Zbog krize puno promjena u upravljanju doprinijelo prelasku iz negativnog u pozitivno poslovanje. Danas smo ponosni što svaki član CEG ima dobro usklađen i obrazovan tim koji može stvarati rješenja po mjeri korisnika. U svakoj od zemalja CEG nudimo rješenja problema i financija po mjeri korisnika, kao i tehničke usluge savjetovanja na najvišoj razini s najvišom raspoloživošću dijelova.

Naš portfolio proizvoda u CEG uključuje utovarivače na kotačima, hidrauličke bagere, zglobne dampere, asfaltne finišere, valjke i krute kompaktne utovarivače marke Volvo. Od 2015. godine nudimo i "Zelenu liniju" manipulatora materijalima marke Sennebogen u Austriji, kao i Atlas Copco proizvode, kao što su hidraulični čekići i alati za rušenje, kompresori, generatori i rasvjetni stupovi. U svim ostalim CEG tržištima,distributeri smo  hidrauličnih čekića Rammer. Osim toga, distributeri smo za SANDVIK mobilna drobilična postrojenja u Mađarskoj i Venieri kombinirane rovokopače utovarivače u Rumunjskoj i Hrvatskoj.

Posebno smo ponosni da smo kao društvo i kao tim uspješno prošli kroz ekonomski teško razdoblje od 2008. do 2010. godine. Na tržištima naše Ascendum Central Europe GmbH, očekuje se razdoblje dugoročnog rasta. Kako bismo zadovoljili buduće standarde na tržištu, mi smo usredotočeni na profesionalnu edukaciju svojih zaposlenika, jer su oni najvažniji ulog u budućnost.